Hjemmet

Panasonic VS Misubishi varmepumper: Fordele og ulemper

Der er ingen tvivl om, at Panasonic og Mitsubishi er nogle af de største spillere på markedet, når det kommer til varmepumper, og skal du købe en varmepumpe i høj kvalitet, så er du næsten også nødt til at vælge en af de to. Men hvad er egentlig fordelen ved at købe en Panasonic frem for en Mitsubishi eller omvendt, og hvilket af de to mærker kan bedst svare sig at købe? Det får du svaret på her.

Panasonic varmepumpe topper med SCOP-værdi

På ét punkt er Panasonic uden tvivl det bedste mærke, og det er når det kommer til SCOP-værdi. Varmepumpen, der har den højeste SCOP-værdi på hele markedet, er nemlig en Panasonic varmepumpe.

SCOP står for seasonal coefficient of performance, og det er et udtryk for, hvor meget varme du får for din strøm. Hvis en luft til luft varmepumpe har en SCOP-værdi på 4,2, så får du 4,2 kW varme pr. kW strøm, du bruger. En højere SCOP-værdi betyder altså mindre strøm brugt på at varme din bolig op, og i det lange løb er det bedre for både din pengepung og miljøet, når du vælger en varmepumpe med en høj SCOP-værdi. En høj SCOP-værdi er allervigtigst, hvis du bruger din varmepumpe til at varme en helårsbolig op med, fordi du skal have maksimalt ud af din varmepumpe gennem hele året.

Den Panasonic varmepumpe, der har den højeste SCOP-værdi, er på hele 6,2, og det er den model, der hedder Panasonic VZ9SKE. Er en høj SCOP-værdi vigtig for dig, er det altså Panasonic, der uden tvivl er den bedste løsning for dig, og du kan finde netop denne model hos NovaSolar, der også gerne hjælper med at finde ud af, om det er den rette model til dine behov.

Mitsubishi vinder, når det kommer til SEER

En anden måde at måle effektivitet i varmepumper, er ved at kigge på SEER-værdien. SEER er forkortelsen af seasonal energy efficiency ratio, og det kan også være med til at bestemme, hvor meget du får for dine penge, når du investerer i for eksempel en Panasonic varmepumpe eller en Mitsubishi varmepumpe.

Når det kommer til SEER-værdi, er Mitsubishi varmepumper helt sikkert topscorerne. Den Mitsubishi varmepumpe, der topper i forhold til SEER-værdi, når helt op på 10,5, og det er den model, der hedder MSZ-LN25-HERO. Her får du altså mest for pengene, hvis SEER-værdien er det, der er den afgørende faktor for dig, når du skal investere i en varmepumpe.

Varmepumpe med lavt støjniveau

En vigtig ting at tænke på, når du skal vælge en varmepumpe, er også, hvor meget den støjer både indendørs og udendørs. Afhængigt af, hvor din varmepumpe skal placeres, skal du også kunne holde ud at være i det rum, hvor den er. Det nytter for eksempel ikke noget at have en varmepumpe med en meget støjende indedel, hvis den for eksempel er placeret i stuen i sommerhuset, hvor du nogle gange kan finde på at have gæster. Det kan nemlig både være forstyrrende og generende, og sådan skal det selvfølgelig ikke være.

Både Panasonic varmepumper og Mitsubishi varmepumper er kendt for at have lave støjniveauer både inde og ude. Du kan derfor sagtens vælge enten en Panasonic varmepumpe eller Mitsubishi varmepumpe, hvis du vil være sikker på at have en varmepumpe, der ikke genererer med for meget støj, når den opvarmer din helårsbolig eller dit sommerhus. Men da både Panasonic og Mitsubishi heller ikke støjer meget udendørs, kan du også sætte din varmepumpe op på støjfølsomme steder udenfor. Skal din varmepumpe for eksempel monteres i en helårsbolig på en mur, der vender over mod naboen, så skal du ikke bekymre dig om, om du generer din nabo for meget, når du er ved at varme din bolig op.

Styr din varmepumpe fra hele verden

Både Panasonic og Mitsubishi laver meget moderne varmepumper, og det betyder også, at du får masser af lækre features, når du investerer i en varmepumpe fra et af de to mærker. Mange Panasonic og Mitsubishi varmepumper har nemlig indbygget WiFi, så du kan styre din varmepumpe fra telefonen. Det er for eksempel rigtig smart, hvis du har en varmepumpe i et sommerhus, og du gerne vil besøge dit sommerhus om vinteren. Når du ikke er der, kan du nemt indstille din varmepumpe til 8/10 graders funktionen, som langt de fleste nyere modeller har, så der ikke er frost i dit sommerhus. Men dagen inden – eller et par timer inden – du er i dit sommerhus, kan du skrue op for varmen, så du er sikker på, at du ikke behøver at fryse, når du når frem.

Denne funktion er også smadder praktisk, hvis du står i en uventet situation, og du har brug for at kunne skrue op eller ned for varmen på afstand. Funktionen betyder også, at du kan let kan holde øje med dit varmeforbrug, også når du ikke er hjemme. På den måde kan du nemmere styre din varmeregning og slippe for ubehagelige overraskelser, hvis det har været en exceptionelt kold eller varm vinter. Med en Panasonic varmepumpe eller en Mitsubishi varmepumpe får du altså fuld kontrol over, hvor meget strøm du bruger på at producere varme i dit hjem, og hvor meget det kommer til at koste dig.

Find din Panasonic varmepumpe eller Mitsubishi varmepumpe

Har du besluttet dig for enten en Panasonic varmepumpe eller en Mitsubishi varmepumpe? Eller har du brug for mere viden om de forskellige modeller? Er du på udkig efter en Panasonic varmepumpe, så kan du se udvalget her hos NovaSolar. Vil du derimod gå i en anden retning, kan du se udvalget af Mitsubishi varmepumper på novasolar-webshop.dk. På siden kan du også finde flere informationer generelt om luft til luft varmepumper, og har du brug for gode råd og vejledning om montering af en luft til luft varmepumpe, kan du altid kontakte NovaSolar, der gerne hjælper dig med at finde den helt rigtige løsning til dine behov.