Uncategorized

Hvornår ved man om man har et alkoholmisbrug eller drikker for meget?

Mange danskere drikker meget mere end hvad sundhedsstyrelsen anbefaler og flere hundrede tusinde danskere har et skadeligt forbrug af alkohol. Faktisk siger tal fra sundhedsstyrelse at ca. 585.000 tusinde danske har et skadeligt alkoholforbrug eller alkoholmisbrug og vil have en høj risiko for at få mange forskelle sygdomme som følge af drikkeriet. Men hvordan ved man egentlig om det er for meget?

Det handler om de negative konsekvenser

Man skal naturligvis drikke alkohol for at kunne have et misbrug, men det handler faktisk ikke så meget om hvor meget, hvor eller hvornår man drikker. Det handler meget mere om de konsekvenser et alkoholmisbrug kan have med sig. Hvis man oplever negative konsekvenser som følge af sit drikkeri, bør man undersøge nærmere om man selv kan stoppe eller har brug for hjælp. Langt de fleste med et alkoholproblem mener ikke selv at det er et problem og de er af den overbevisning at de nemt kan stoppe hvis de har lyst. Men for dem som har et alkoholmisbrug eller en afhængighed vil det vise sig at være rigtig svært og næsten umuligt at stoppe med at drikke. Så svært at man ofte helt ubevidst finder gode forklaringer på fortsat at drikke og gør problemet meget mindre end det i virkeligheden er.

Vigtigt med professionel hjælp til alkoholmisbrug

Hvis man som mange andre tusinde danskere har svært ved at kontrollere og stoppe sit alkoholforbrug, gælder det ofte om at få professionel hjælp så hurtigt som muligt. Det er stort set umuligt at komme ud af et misbrug på egen hånd og det er de færreste der formår dette. Derfor er det vigtigt med professionel hjælp og der findes rigtig mange gode behandlingssteder med professionel og anonym hjælp. 

Ambulant behandling af alkoholmisbrug

For langt de fleste vil en ambulant intensiv behandling være det rigtige og hvis man vælger de private behandlingssteder, er det ofte muligt at få behandling tæt på hjem og arbejde, samt behandling udenfor normal arbejdstid, hvilket giver gode muligheder og forudsætninger til en god behandlingsprognose. Det kan være rigtig afgørende for klienter med misbrug at kunne blive i vante omgivelser under behandlingsforløbet. 

 

Hvordan foregår en alkoholbehandling?

I en intensiv alkoholbehandling vil man være i behandling flere dage om ugen typisk 8 til 12 timer i alt. En sådan behandling vil ofte vare fra ca.6 til 8 uger. Det er en lille smule længere en døgnbehandling, som ofte tager 5 uger, men så har man til gengæld mulighed for at blive hjemme hos familien og passe sit arbejde. Derfor er der også store økonomiske fordele ved en intensiv ambulant alkoholbehandling.