Hjemmet

Hvor meget jord, og hvilket, skal jeg bruge? Få svar her

Der findes et utal af forskellige projekter, hvor man har brug for en større eller mindre portion jord. Her kunne der f.eks. være tale om et større byggeprojekt eller måske blot et haveprojekt hjemme i privaten. Når dette så er sagt, så kan det ofte være vanskeligt at vide lige præcis hvor meget jord du har brug for til netop dit projekt og ikke mindst hvilken type jord der egner sig bedst For at give dig en hjælpende hånd med på vejen, så får du har en lille gennemgang af de forskellige typer jord.

1. Harpet muldjord

Hvis du af den ene eller anden grund har et større hul der skal fyldes, så bør du helt bestemt vælge harpet muldjord til jobbet. Men harpet muldjord kan dog mere end blot fylde huller. Du kan også bruge denne jord til at hæve din have eller måske forme haven.

2. Havemuld

Hvis du er en af de mange haveglade danskere med grønne fingre, så vil du uden tvivl være interesseret i denne næste type jord. Som navnet antyder, så er der her tale om en jordtype, der er særligt velegnet til brug i haven – og især hvis du planlægger at tilføje et nyt bed eller måske en køkkenhave.

3. Supermuld

Hvis du til gengæld ønsker dig noget jord med lidt mere ”punch” til dit nye bed, så kunne du også overveje at anskaffe dig lidt supermuld. Denne type jord har nemlig et ekstra højt organisk indhold, der gør den særdeles god til anlæggelse af plantebede eller måske blot til at forbedre din nuværende jord i haven.

3. Svær supermuld

Går du med drømme m din helt egen køkkenhave, så vil det i stedet være en god idé at vælge den svære supermuld . denne jord indeholder nemlig mere ler og silt end andre typer jord, hvilket gør den helt perfekt til netop køkkenhaver.

4. Boldmix

Boldmix er den perfekte jord til anlæggelse af ukrudtsfri græsplæner, og anvendes af denne grund da også typisk til fodboldbaner f.eks. som toplag. Et helt perfekt valg til sportsklubbber.

5. Filtermuld

Hvis du ønsker dig god afdræning på din græsplæne derhjemme, så vil filtermuld være det helt oplagte valg. Filtermuld har nemlig et lavt organisk indhold og grovsandsfraktion, hvilket gør denne jord perfekt til at holde på al regnvandet.

6. Taghavemuld

Sidst men ikke mindst, så findes der faktisk også jord der egner sig til taghaver i byen. Denne jord vil nemlig sørge for at dine kloakker ikke overfyldes samt at dit tag ikke vil blive beskadiget af regnvand. Taghavemuld indeholder desuden lava og pimpsten, hvilket gør jorden perfekt til planter i taghaven.

7. Grus og affald er eksperter i jord

Nu hvor du kender lidt til de forskellige typer jord, så handler det nu bare om at finde den rette forhandler. Køb af jord har heldigvis aldrig været nemmere. Grusogaffald.dk kan nemlig hjælpe dig med alt hvad du skal bruge, når det kommer til jord – og ikke mindst til en billig pris. Grusogaffald.dk leverer nemlig jord til hele Danmark på blot 1-3 dage. Og måske det bedste ved det hele er, at du kan med deres handy mængdeberegner kan finde ud af lige præcis hvor meget jord du skal bruge.

Beregn mængde her.