Hjemmet

Hvilket maling skal du vælge? Alt du skal vide

Er du ikke vant til at male, kan der være overvældende mange nye informationer, når du skal i gang, og det kan være svært at finde ud af, hvad der egentlig er værd at vide, inden du begynder. For eksempel er det svært at vide, hvilken type maling du skal vælge – men det kan du få svaret på lige her.

Vælg den rette maling til det rette materiale

Det giver næsten sig selv, at du ikke skal bruge vægmaling til udendørs træværk, men ikke desto mindre er det faktisk den nemmeste regel at holde sig til, at du bare skal bruge den type maling, der passer til den type materiale, du skal male. Der findes rigtig meget forskelligt maling, så der er noget, der passer til de fleste typer materialer. Skal du male udendørs træværk, skal du bruge heldækkende eller transparent træbeskyttelse, og skal du male noget metal, skal du bruge metalmaling.

Ligeledes findes der både vægmaling og loftsmaling til indendørs maling, så der findes en type maling, der passer til dit projekt. Bruger du ikke maling, der er lavet specifikt til det materiale, du skal male, får du ikke det resultat, du ellers kunne have fået, og din maling vil heller ikke holde i nær så lang tid.

Brug maling i god kvalitet

Når du kigger efter maling, kan det også klart svare sig at bruge tiden på at kigge efter god maling. Ind imellem kan det være dyrere at bruge god maling, men det giver også et meget flottere resultat til sidst. Kvalitetsmaling holder for det første længere, men det giver også en flottere farve og udseendet af at være nymalet i længere tid.

Selvom kvalitetsmaling kan lyde dyrt, så kan du også sagtens finde maling i høj kvalitet, der ikke koster kassen. Hos Nordicmaling kan du finde Danmarks billigste maling, og de har oven i købet prisgaranti, så du ved, at du får den bedste pris på dit kvalitetsmaling. På nordicmaling.dk kan du se det store udvalg, og du kan bestille maling lige til din hoveddør, så du slipper for besværet med selv at skulle slæbe tunge malerbøtter hjem. Nordicmaling har også tilfredshedsgaranti, så du kan ombytte din maling inden for 14 dage, hvis du ikke er tilfreds med den.

Find den rette glans til maling indendørs

Skal du male vægge indendørs, skal du også vide noget om glans, før du køber din maling. Glans er et udtryk for, hvor meget lak der er i malingen. Jo højere glans, jo mere holdbar maling, og glans er især vigtigt, hvis du skal male et badeværelse, et køkken eller lignende. En høj glans kan også være smart i et børneværelse, fordi en højere glans gør det nemmere at tørre væggen af, hvis den bliver beskidt.

Inden du begynder på maling, kan det være en rigtig god idé at læse mere om, hvad der skal til, for at din maling holder længst muligt, og hvordan du får den til at vare ved.