Hobby

Hvad er en veteran traktor?

Er du til mange hestekræfter og store maskiner, så ved du helt sikkert, at traktorer har masser at byde på indenfor det område. Traktorer er alsidige maskiner, der har været brugt i den danske landbrugssektor samt mange andre steder i en lang række år, netop fordi du kan så meget med en traktor. Netop fordi traktorer går langt tilbage, kan du også støde på en veteran traktor i ny og næ – men hvad er det egentlig? Du får svaret her.

En traktor kan blive veteran traktor efter et vidst antal år

Hvad en veteran traktor er, kan faktisk forklares forholdsvis nemt, for der er nemlig kun én ting, der afgør, om det er en traktor eller en veteran traktor, nemlig maskinens alder. Førhen skulle du vente, til en traktor var 35 år, før du kunne kalde den en veteran traktor, men en lovændring for et par år tilbage lavede om på den regel, og nu kan en traktor allerede være veteran, når den er 30 år. For en traktor i år 2021, skal den altså have været registreret første gang i år 1991, for at den kan få status som veteran traktor nu.

Der er regler for, hvad du må bruge en veteran traktor til

Vil du gerne have, at din traktor får status som veteran traktor, så skal du være opmærksom på, at der er andre regler, der gælder, når det er en veteran traktor, du kører i. Der er også forskel på, hvad det koster at forsikre veteran traktorer i forhold til almindelige traktorer. Har du en veteran traktor, må du ikke bruge den til arbejdsopgaver, for den må kun bruges til at køre ved stævner eller til at sælge videre. Før du får din traktor til at ændre status til veteran traktor, skal du derfor kigge på, om det kan svare sig for dig, for en veteran traktor har nogle begrænsninger, som du ikke vil opleve, hvis du har en almindelig traktor. Sørg derfor for at tænke det grundigt igennem, så du ikke pludselig står og skal bruge din veteran traktor til noget, som den faktisk ikke må bruges til.

Sæt selv din veteran traktor i stand med veteran traktor reservedele

Med en veteran traktor, er der dog rigtig mange positive ting, selvom den ikke kan bruges til arbejdsopgaver. En af de virkelig gode ting, er, at du kan gå og rode med din veteran traktor selv, for eksempel hvis der er dele, du har lyst til at skifte ud eller dele, der rent faktisk trænger til at blive skiftet. Hos Agriparts finder du veteran traktor reservedele, der kan hjælpe dig med at få den veteran traktor, som du drømmer om. På deres hjemmeside agriparts.dk finder du et stort udvalg af forskellige veteran traktor reservedele, og du kan både finde originale veteran traktor reservedele samt universaldele, så der er noget til alle behov og situationer. Mangler du særlige veteran traktor reservedele, som du ikke finder på hjemmesiden, kan Agriparts også hjælpe dig med at lave specialbestillinger.