Hobby

Et godt råd til valg af elcykel: Læs årets elcykel test

Hvis det blot var et spørgsmål om at beslutte sig for om ens nye elcykely skulle kunne gøre op ad bakke eller på lige strækninger, så ville det være forholdsvist nemt at indsnævre valget af elcykel. Desværre er det en smule mere kompliceret end dette. Der spiller nemlig en hel del forskellige faktorer ind, hvis du ønsker at finde den helt perfekte elcykel til netop dine behov. Men fortvivl ikke; du får nu med denne elcykel test lidt hjælp med på vejen med de følgende 4 gode råd til at vælge din næste elcykel.

1. Hav dine behov i baghovedet

Der findes stort set lige så mange typer elcykler, som der findes personligheder. De forskellige typer elcykler på markedet kommer nemlig i en bred vifte af designs, der hver især giver de enkelte elcykler deres helt egne fortrin. Det er derfor altafgørende, at du gør op med dig selv præcis hvad du ønsker at bruge din nye elcykel til. Er der tale om længere ture på flade strækninger, kørsel i bakket terræn, bykørsel, transport af gods eller sport? Stil dig selv disse grundlæggende spørgsmål i forvejen, så du allerede fra udgangspunktet kan indsnævre dit valg betragteligt. At forstå dine behov realistisk vil nemlig kunne give dig et godt overblik over hvilke funktioner din nye elcykel skal have.

2. Lær de forskellige modeller at kende

Næste skridt vil nu være at sætte dig lidt bedre ind i de mest almindelige elcykel modeller i Danmark. Dette vil nemlig være med til at give dig en endnu bedre idé, hvilken elcykel der netop er den helt rette til dig. Dog bør du som udgangspunkt undgå de allermest specialiserede modeller derude, og i stedet nok holde dig til de følgende 4 modeller:

  • Unisex modellen: en elcykel med et bredt appel, der passer perfekt til bykørsel, men dog også sagtens kan klare de længere strækninger og en tur op af de stejle bakker.
  • Den foldbare elcykel: perfekt hvis du ønsker en kompakt elcykel, der kan foldes sammen og tages med indendørs eller ombord på S-toget.
  • Fatbikes: en fremragende elcykel til ujævnt og bakket terræn, der minder om en almindelig MBK. En Fatbike kommer dog med ekstra brede hjul for et langt mere stabilt greb i underlaget.
  • Ladcyklen: minder om Christianiacyklen – dog med en kraftig motor. Den helt perfekte løsning, hvis du planlægger at transportere enten ungerne, indkøbsposerne eller hunden.

3. Find den bedste kvalitet via en god elcykel test på nettet

Det ville på nuværende tidspunkt være ganske naturligt, hvis du stadig føler dig temmelig forvirret. For hvor skal man egentlig begynde efter du har indsnævret dine behov en smule? Her vil det være en rigtig god løsning, at finde en god elcykel test på nettet. Fordelen ved denne fremgangsmåde er jo nemlig, at du her vil blive præsenteret for en række af de bedste elcykler i landet – alt sammen inddelt efter pris, kvalitet og ikke mindst type. Ved at en pålidelig elcykel test, så vil du med andre ord kunne få alle de bedste valg serveret på et sølvfad – og samtidigt få lidt større viden om de bedste og mest gængse cykelmærker på det danske marked.