Hjemmet

5 daglige tricks til at holde et rent hjem

At gøre rent er faktisk ikke specielt vanskeligt, men det er til gengæld mere vanskeligt efterfølgende at holde det hele rent. Der kan jo netop komme en hel del i vejen i en travl hverdag, der i sidste ende resulterer i at man ikke får taget rengøringen så ofte som man bør. Dog kan det selvfølgelig sagtens lade sig gøre alligevel. Du skal nemlig blot huske at efterleve de følgende 5 tricks til altid at have et rent hjem.

1. Husk altid at rede sengen om morgenen

At holde et rent hjem handler i stor udstrækning om at etablere nogle faste vaner. Det lyder måske en kende fjollet, men du vil faktisk blive overrasket over hvor stor en forskel det gør om ens seng er redt eller uredt. Det vil derfor være et godt sted at starte, hvis du kan gøre en vane ud af altid at rede din seng inden du tager på arbejde om morgenen. At rede seng om morgenen har nemlig også en psykologisk fordele med sig. Ved at starte dagen med at rede seng, så vil denne vane nemlig ubevidst spilde over på de efterfølgende ting du foretager dig herefter. Og dette vil oftest give sig udslag i en større produktivitet, og ikke mindst en følelse af at være mere organiseret.

2. invester i kurve eller kasser

Hvis i bor flere under samme tag, så kan det absolut anbefales at investere i en kurv eller kasse til hvert enkelt medlem i husstanden. Når det så er tid til at gøre rent, så kan alle jo blot tage en tur rundt i boligen og efterfølgende komme deres forskellige ejendele i deres private kurv. En perfekt løsning, hvis man f.eks. er studerende og bor sammen med andre. Et rent hjem begynder nemlig altid med at rydde op efter sig selv.

3. Gør dine retter efter hvert måltid

En lejlighedsterapi afslutter stykke på måder, hvorpå du kan holde dit hus rent på kun 20 minutter, bemærkede vigtigheden af ​​blot at lave dine retter efter hvert måltid. Dette tager 10 minutter eller mindre og vil øjeblikkelig påvirke, hvor rent dit køkken føles. Og hvis din opvaskemaskine er fuld, skal du altid tage de fem minutter på at fjerne den. Det er alvorligt så meget pænere end at tackle en vask, der er fyldt med ugens gamle, uønskede retter.

4. Sæt tingene på plads

Selvom det virker irriterende, så vil du i sidste ende spare dig selv for en masse tid og besvær ved altid at sætte de ting du bruger tilbage på deres plads efter du har brugt dem. Der findes nemlig ikke meget, der kan få et hjem til at se rodet ud end en masse kopper på køkkenbordet eller sofapuder smidt hulter til bulter. Et rent hjem er nemlig et opryddeligt hjem.

5. tag støvsugeren ud af gemmerne

For at få et virkeligt rent hjem, så slipper man desværre ikke udenom dette sidste ”trick”. Der skal nemlig støvsuges derhjemme – og allerhelst én gang om ugen. Så sørg derfor for at gøre det til en vane at få støvsuget gulvene derhjemme.